Sharon Holt

Welkom op mijn site. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen. Wellicht dat je hier bent met een reden. Als je me graag beter wilt leren kennen, lees dan zeker verder. Als je benieuwd bent naar mijn stijl en wat ik maak, dan kun je het beste kijken op de pagina's Ontwerp en Illustratie en Creatief.

 

Over mij

Van jongs af aan was ik al bezig met knutselen, tekenen en schilderen. Ik ben opgegroeid in een klein boerendorp in provincie Groningen. Nadat ik de basis- en de middelbare school had afgerond, ging ik de (inmiddels gestopte) opleiding Design & Styling volgen in Groningen. Dit was een zeer brede creatieve en ondernemende opleiding. Met diverse stages, waaronder bij het GRID Grafisch museum heb ik mijn vaardigheden, kleur- en grafische kennis kunnen vergroten. Digitale vormgeving en met de hand vormgegeven kunst vind ik een mooie combinatie. Echter werk ik liever met de hand. Het liefst voeg ik natuurlijke vondsten toe,  diverse materiaalsoorten en combineer ik uiteenlopende verven en andere kunstzinnige benodigdheden met elkaar. Het zien, voelen en gebruiken van deze vondsten, soorten en benodigdheden vormen een belangrijke bron van inspiratie voor mij.

 

Mijn fantasie haal ik uit van alles. Echter blijf ik het meest geboeid door de natuur. Ik heb een fascinatie voor bosdieren, bloemen, bomen en planten. Mijn kunstwerken zijn gebaseerd op realistische dieren die ik vervolgens in een ander jasje stop. Ze krijgen bijvoorbeeld een hoed, bril, bloemenkroon, sloffen of iets dergelijks... Uiteraard krijgen ze ook een naam, een karakter en een heel leven daaromheen. 
Ik vind het verschrikkelijk als er in de toekomst geen dieren meer zullen zijn door klimaatveranderingen, bedreiging en de afvalproductie. Ik vind het belangrijk om de wereld een stukje beter/gezonder en mooier te maken. Daarom staat duurzaamheid hoog bij mij in het vaandel. Duurzaam ontwerpen doe ik met gerecycled papier, tweedehands spullen, natuurlijke verf en nog veel meer!