Storytelling

Copywriter, storyteller of tekstschrijver. Allemaal diverse benamingen voor een zeer belangrijke vaardigheid. De kracht van een copywriter wordt steeds meer ontdekt en de vraag naar copywriters en content creators neemt toe. Wat doet een copywriter precies en wat kan een copywriter voor jou betekenen? 


Een copywriter is iemand die teksten schrijft met een bepaald doel. Het kan gaan om product teksten, blogs, nieuwsbrieven en wervende teksten voor bedrijven.  Het doel achter deze teksten is divers. Het kan bijvoorbeeld gaan over de optimalisatie van de vindbaarheid in zoekmachines, maar ook over het verhogen van de verkoop van bepaalde producten of diensten die worden aangeboden.  

Soms is het lastig om de juiste woorden te vinden, mooie zinnen te vormen en een duidelijk en volgbaar geheel te schrijven. Een copywriter is iemand die jou daarbij kan helpen, zowel als zelfstandige, als in een team van content marketeers, grafisch vormgevers, redacteurs en de communicatie afdeling. In principe is er tot op heden geen specifieke opleiding voor copywriter beschikbaar. Dit heeft o.a. te maken met het feit dat het gaat om de benodigde creativiteit voor het schrijven van teksten, goede beheersing van de Nederlandse taal en het kunnen schrijven van passende teksten.